Tarta cu spanac si telemea

de Ina in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2010 | 5968 vizualizari

 

Multumesc pentru aceasta reteta lui Julie :-*
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/7021/placinta-cu-spanac.html

 

INGREDIENTE

  •  ALUATUL:
  • 150 g margarina sau unt
  •  200 g faina
  •  2 linguri smantana
  •  un praf de sare
  • UMPLUTURA:   
  • 400 g spanac
  • 2-3 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza telemea, data pe razatoare
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si telemea:

Se framanta aluatul amestecand  bine toate ingredientele. Coca obtinuta  o lasam  la frigider cca 30 minute.

Intr-un bol mare amestecam spanacul  ( eu am folosit spanac congelat ),  branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Din aluatul de la frigider luam cam  trei sferturi si intindem o foaie pe care o asezam intr-un vas rotund de yena,  uns cu unt si tapetat cu putin pesmet, astfel incat  foaia  sa imbrace  si peretii vasului. Intepam coca din loc in loc cu furculita. Turnam umplutura peste aluat, iar deasupra decoram cu fasii de coca, formand un gratar.

Ungem  totul cu ou  batut , apoi presaram mac  si dam  la cuptor pentru cca. 40 minute.

Taiem cand e rece si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Ina 1

24.05.2010, 16:25

rondele, asa...

nadina73 1

24.05.2010, 23:44

ce bine arat super ina 5 furci sigur si mari si late

Ina 1

25.05.2010, 08:38

nadina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta "Bucuria culorilor"